Depășirea neregulamentară face victime: plan roșu de intervenție în județ

de | 12/10/2017 | Actualitate, Județean, Util

Exercițiile pe care le fac pompierii și care, uneori, îi nedumeresc sau îi irită pe cetățeni din cauza sirenelor, își găsesc utilitatea în situații precum cea de joi dimineață, atunci când la nivelul județului Neamț a fost activat planul roșu de intervenție, ca urmare a unui accident rutier.

Planul roșu s-a pus în aplicare începând cu ora 5.55, evenimentul rutier având loc în comuna Poiana Teiului, satul Petru Vodă, pe DN15B; în accident au fost implicate un camion și un microbuz.

La fata locului, salvatorii au intervenit de urgență cu o autospecială de stingere și trei ambulanțe SMURD. În sprijinul acestora, au fost trimise și trei echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Neamț. În urma producerii accidentului rutier au rezultat șase victime, dintre care doi copii de 14, respectiv 15 ani; victimele au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare, după evaluarea medicală efectuată la locul accidentului. Cel mai grav dintre răniți, un tânăr de 14 ani, a fost trimis cu ambulanța TIM la Spitalul Județean de Urgență Neamț.

La două ore distanță, tot pe DN 15B, un bărbat și-a pierdut viața, în satul Dumbrava, comuna Timișești. Evenimentul rutier s-a produs între un autoturism și o combină de recoltat cereale. Ocupantul locului din dreapta, al autoturismului, a fost găsit decedat, fiind descarcerat, iar conducătorul auto al autoturismului a fost transportat la Spitalul orășenesc Tîrgu Neamț.

Ambele evenimente rutiere s-au produs din cauza depășirilor neregulamentare. Dacă în primul caz, șoferul microbuzului  a vrut să depășească o coloană de mașini și s-a ciocnit cu camionul, rezultând șase persoane rănite, în accidentul de la  Dumbrava șoferul autoturismului a vrut să depășească un tir și a intrat sub combina agricolă care voia să facă la stânga.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.