A început… Magia Toamnei

22

Pastramă, brânză, cașcaval, cârnăciori, dulciuri de casă și alte delicatese culinare pot fi cumpărate, zilele acestea, de la târgul din centrul Romanului. Magia Toamnei îi îmbie pe romașcani cu produse după rețete consacrate, făcute artizanal. Parte din producătorii prezenți au venit în centrul Moldovei din Prahova sau Brașov. Unul dintre primii degustători ale bunătăților aduse la târg a fost chiar primarul.

Am inaugurat azi târgul intitulat Magia Toamnei, un târg organizat de Club Sportiv Municipal Roman. M-am bucurat să văd că avem prezenți aici, la Roman, meșteșugari, produse artizanale, produse tradiționale de sezon, producători – ceea ce mă bucură cel mai mult. Sper ca romașcanii, în următoarele trei zile să se bucure pe deplin de acest târg, să își completeze cele necesare pentru iarnă dar, în același timp, și produsele tradiționale de sezon să fie gustate în această perioadă. Ne bucurăm de prezența la Roman a acestor persoane, le asigurăm că vor avea în continuare toate condițiile necesare pentru un act comercial de calitate, iar romașcanii vor avea posibilitatea să-și aleagă din varietatea de produse prezentate.” Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Târgul va fi deschis romașcanilor până duminică seară. Pe lângă produsele care pot fi cumpărate pentru acasă, vizitatorii vor putea degusta alte produse și băuturi la terasele amenajate în parcarea de lângă Muzeul de Artă. În plus, conform vorbei românești care spune că iarna trebuie să-ți faci car și vara sanie, romașcanii prevăzători pot cumpăra și produse pentru sezonul rece, cum ar fi papuci de casă îmblăniți, șosete de lână, pături groase și lte produse acest tip. Gospodinele care au trecut încă de la deschidere prin târg nu au ocolit nici corturile cu oale de lut și alte obiecte de bucătărie.

Acest târg este, cel mai probabil, ultima manifestare care are loc în centrul municipiului înainte de târgul de Crăciun din luna decembrie. Administrația publică locală promite ca târgul de Crăciun să însemne, printre altele, și un patinoar în Piața Roman Mușat.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult