Galerie foto: Întâlnirea moto de la Roman a întrecut orice așteptări

de | 15/10/2017 | Actualitate, Local

Duminică, 15 octombrie, la ora 11:00, cele 15 motociclete parcate și mașina, din al cărei sistem audio se auzea muzică din anii ’80 – ’90, anunțau un început timid de adunare a motocicliștilor. Părea că va fi o întâlnire a câtorva prieteni cu motoare. La ora 11:30 a început să se întrevadă amploarea evenimentului și parcarea de la Sala Sporturilor s-a dovedit a fi prea mică pentru cele peste 100 de motociclete și peste 300 de participanți – motocicliști și vizitatori – prezenți la parada moto.

S-au adunat motocicliști de toate vârstele din toată Moldova, de la Focșani până la Suceava, fiecare aducându-și motorul din dotare, de la cele mai scumpe până la o Mobra din 1972, ba chiar și un scuter înregistrat în comuna Făurei. Numărul participanților a fost peste așteptările organizatorilor.

Scopul acestei adunări a fost să-i sensibilizăm pe participanții la trafic pentru că de foarte multe ori s-au întâmplat accidente rutiere în care au fost implicați motocliști, chiar acum un an de zile am avut un prieten din Horia, Cătălin Giuraru, care a decedat într-un astfel de accident, și trebuie să fim conștienți cu toții, motocicliști și șoferi, că împărțim aceeași infrastructură rutieră, care este cum este. Vrem să facem întâlnirea anuală, să învățăm din această primă ediție pentru ca următoarele întâlniri să fie și mai reușite.

Ioan Grecu, unul dintre organizatori

Evenimentul a avut loc sub atenta supraveghere a Poliției municipiul Roman, a Poliției Locale și a Jandarmeriei.

E un eveniment inedit pentru municipiul Roman, iar Poliția Rutieră sprijină astfel de inițiative atât timp cât au ca obiectiv reducerea accidentelor de circulație, atât cel în care sunt implicați motocicliștii cât și, în general, a accidentelor cu victime. Ne bucurăm că motocicliștii au ales ca loc de adunare orașul nostru pentru că este un oraș tranzitat de un flux de autovehicule foarte mare, sperăm ca acțiunea de astăzi să aibă efectul scontat.

comisar șef Valentin Băetanu, șef Poliția Rutieră Roman

După ce s-au adunat toți și le-au dat ocazia vizitatorilor să le admire bijuteriile cu două roți, motocicliștii s-au organizat și, în frunte cu un echipaj de poliție, au pornit într-o paradă pe centrul orașului, până la sensul giratoriu din Favorit și înapoi. Romașcanii, mai ales copiii, au fost încântați de trecerea zgomotoaselor vehicule.

La finalul evenimentului o parte din motocicliști s-au adunat în fața Casei de Cultură și au împărțit pliante, ceilalți s-au organizat în grupuri și s-au îndreptat spre casă, cei mai mulți din ei optând pentru alte trasee decât cele pe care au venit.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.