Preotul de la Parohia Poienița, cursant la Paris

85

Preotul Adrian Gabriel Andrei, paroh al parohiei Poienița, a participat în perioada 10 – 12 octombrie la sesiunea de evaluare si comunicări a Centrului Ortodox de Studii și Cercetare „Dumitru Stăniloae” – Paris, anunță Protopopiatul Roman.

Evenimentul s-a desfășurat la Chateau de Jambville și a adunat peste 100 de participanți, clerici și mireni, din toate țările componente ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, precum și din România, participanți la programele de studiu organizate de-a lungul anului academic trecut.

Întâlnirea de la Paris a avut o accentuată dimensiune formativă și a conținut, în afara evaluărilor, și o suită de comunicări științifice și ateliere tematice prezentate de către profesori de teologie din România și alte țări europene.

Cursanții programului “Care etică pentru bioetică” au elaborat și prezentat câte o lucrare științifică, care a fost editată sub îndrumarea unuia dintre profesorii centrului, și au participat la o probă de examinare orală. Totodată, cei prezenți au avut de ales între mai multe ateliere tematice pe teme de Pastorație, Misiologie și Liturgică.

Programul “Care etică pentru bioetică” a fost structurat ca răspuns concret la interesul manifestat de cursanți privind problematica teologie și știință în spațiul diferitelor specializări medicale.

Privind bioetica ortodoxă, modulul prezentat și-a propus să ofere o mărturie a medicilor și a situațiilor profesionale întâlnite care invită la o reflecție și o abordare a acestora cu discernământ nu doar etic sau moral, ci și duhovnicesc. Este un domeniu care arată în ce măsură întîlnirea dintre știință și teologie se poate petrece viu, în contextul împrejurărilor concrete ale vieții.

Preotul Gabriel Adrian Andrei are 31 de ani și este slujitor al Bisericii din 2 septembrie 2013. De când este paroh la Poienița, comuna Poienari, s-a remarcat prin acțiunile caritabile, sociale, culturale și educative pe care le-a realizat pentru enoriașii de toate vârstele.

sursa foto: cont Facebook Protopopiatul Roman

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.