Preotul de la Parohia Poienița, cursant la Paris

de | 16/10/2017 | Religie, Rural

Preotul Adrian Gabriel Andrei, paroh al parohiei Poienița, a participat în perioada 10 – 12 octombrie la sesiunea de evaluare si comunicări a Centrului Ortodox de Studii și Cercetare „Dumitru Stăniloae” – Paris, anunță Protopopiatul Roman.

Evenimentul s-a desfășurat la Chateau de Jambville și a adunat peste 100 de participanți, clerici și mireni, din toate țările componente ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, precum și din România, participanți la programele de studiu organizate de-a lungul anului academic trecut.

Întâlnirea de la Paris a avut o accentuată dimensiune formativă și a conținut, în afara evaluărilor, și o suită de comunicări științifice și ateliere tematice prezentate de către profesori de teologie din România și alte țări europene.

Cursanții programului „Care etică pentru bioetică” au elaborat și prezentat câte o lucrare științifică, care a fost editată sub îndrumarea unuia dintre profesorii centrului, și au participat la o probă de examinare orală. Totodată, cei prezenți au avut de ales între mai multe ateliere tematice pe teme de Pastorație, Misiologie și Liturgică.

Programul „Care etică pentru bioetică” a fost structurat ca răspuns concret la interesul manifestat de cursanți privind problematica teologie și știință în spațiul diferitelor specializări medicale.

Privind bioetica ortodoxă, modulul prezentat și-a propus să ofere o mărturie a medicilor și a situațiilor profesionale întâlnite care invită la o reflecție și o abordare a acestora cu discernământ nu doar etic sau moral, ci și duhovnicesc. Este un domeniu care arată în ce măsură întîlnirea dintre știință și teologie se poate petrece viu, în contextul împrejurărilor concrete ale vieții.

Preotul Gabriel Adrian Andrei are 31 de ani și este slujitor al Bisericii din 2 septembrie 2013. De când este paroh la Poienița, comuna Poienari, s-a remarcat prin acțiunile caritabile, sociale, culturale și educative pe care le-a realizat pentru enoriașii de toate vârstele.

sursa foto: cont Facebook Protopopiatul Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.