O vânătoare de la Săbăoani s-a tranformat în dosar penal

16

Poliția Neamț a reacționat, la o săptămână distanță, la acțiunile polițiștilor italieni și la știrile jurnaliștilor străini și români în cazul partidelor de vânătoare de la Săbăoani (pe fondul de vânătoare administrat de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Roman).

La partidele de vânătoare au fost împucate peste 1.100 păsări din speciile ciocârlii, codobaturi, scatii, sticleţi, florinte, inăriţe și cânepari.  După ce situația a apărut în presă, polițiștii Serviciului Arme Exploxivi Substanțe Periculoase, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava şi a Gărzii Judeţene de Mediu Neamţ au desfășurat un control la asociația de vânătoate.

În urma controlului efectuat, polițiștii au stabilit faptul că cinci bărbați (un cetățean român și patru cetățeni italieni) au deținut o autorizație de vânătoare colectivă pentru vânarea în total a 110 păsări.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, cercetările urmând să stabilească proveniența diferenței de aproximatix 1.000 păsări care a fost găsită asupra cetățenilor italieni pe aeroportul din Bergamo.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.