Copil găsit după opt ore de căutări, cu ajutorul câinelui polițist Tad

15

Un bărbat din comuna Români a avut nevoie de sprijinul polițiștilor și al câinilor de Poliție marți, 17 octombrie, după ce fiul său de nouă ani nu mai era de găsit. Plecase de acasă în cursul zilei și până seara, în jurul orei 20.30, nu revenise.

În urma sesizării, lucrători din cadrul Postului de Poliție Români, sprijiniți de polițiști din cadrul Secției de poliție Rurală 8 Români, Poliției municipiului Roman și din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au început căutările.

La acțiune au participat și doi câini polițiști respectiv: Max, de opt ani, și Tad, de doi ani, ambii din rasa ciobănesc german, având ca specializare prelucrarea urmelor (Max), respectiv cautare salvare persoane în mediul natural (Tad).

În urma căutărilor, în dimineața zilei de 18 octombrie, în jurul orei 04.30, câinele polițist Tad a găsit minorul, care se afla ascuns într-un tub din beton amplasat pe o uliță de pe raza satului. După depistare, minorul a fost supus unui consult medical, iar ulterior a fost încredințat familiei.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

Câinele polițist Tad a obținut punctajul maxim la absolvirea cursului de dresaj, susținut la Centrul Chinologic Sibiu la sfârșitul anului 2016.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.