Va avea Romanul alegeri anticipate din nou? Primarul Micu, incompatibil

de | 20/10/2017 | Actualitate, Justiție, Local

Primarul Lucian Micu a fost găsit incompatibil de Curtea de Apel Bacău, într-un dosar în care Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză pe edilul romașcan că a fost, în același timp, viceprimar și membru al Consiliului de Administrație al Spitalului de Urgență Roman, lucru sancționat de legislația în vigoare întrucât membrii acestui Consilui primesc o remunerație.

ANI l-a declarat incompatibil pe Lucian Micu în iulie 2016. Pe atunci viceprimar, Micu a mers în instanță pentru a-și susține punctul de vedere dar, la 14 luni de la acțiunea în contencios-administrativ, Curtea de Apel Bacău a decis:

„Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Calea de atac se va depune la Curtea de Apel Bacău. Pronunţată în şedinţa publică din 20 octombrie 2017.”

Dacă procesul în primă instanță a durat 14 luni și, presupunând că faza de recurs (fiindcă este aproape imposibil ca Lucian Micu să nu folosească această cale de atac) ar dura cam tot atât, ar însemna ca un verdict final să fie dat la sfârșitul anului 2018, adică cu doi ani înainte de alegerile locale  din 2020. Dacă acest verdict ar fi tot nefavorabil primarului Micu, vom merge din nou să alegem primarul orașului?

În celălalt sens, un posibil ajutor ar putea veni de la nivel național, parlamentarii discutând despre o lege care să reexamineze incompatibilitățile aleșilor locali, atunci când acești sunt membri în adunări generale ale acționarilor sau consilii de administrație ale unor entități subordonate primăriilor sau consiliilor locale ori județene.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.