Doar un sfert dintre locurile de muncă de la bursa AJOFM au fost atractive

de | 20/10/2017 | Economic, Județean, Util

Ce caută persoanele care doresc să fie active pe piața muncii și ce oferă angajatorii reprezintă opțiuni complet diferite, care nu se intersectează deloc, în cele mai multe dintre cazuri. Situația, cunoscută de mai mulți ani, este confirmată cu cifre și de cea mai recentă bursă a locurilor de muncă organizată de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Neamt.

Vineri, 20 octombrie, a fost organizată, la nivel judetean, bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Au participat 77 de agenți economici (38 la Piatra Neamț, 33 la Roman și șase la Tîrgu Neamț), aceștia având 729 locuri de muncă vacante.

Principalele ramuri de activitate în care au fost oferite locurile de muncă sunt: fabricarea articolelor de îmbrăcăminte și servicii (în meserii ca vânzător, ospătar, barman, patiser, bucătar, șofer). Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Piatra Neamț (356), următorul fiind municipiul Roman (275) și, apoi, orașul Tîrgu Neamț (98).” – comunicat de presă AJOFM Neamț

Dacă locurile vacante oferite au fost peste 700, la bursă au participat 570 de persoane (230 la Piatra Neamț, 280 la Roman și 60 la Tîrgu Neamț). Datele strânse la finalul evenimentului arată că 37 de persoane au fost angajate pe loc și 146 au fost selectate în vederea unei viitoare angajări. Dacă toate cele 146 de persoane ar fi angajate în zilele următoare, ar însemna că 183 de nemțeni ar trece de la stadiul de șomer la cel de angajat. Chiar și așa, doar 25% dintre cele peste 700 de locuri de muncă ar fi ocupate și doar 32% dintre participanții (șomeri) la bursă ar deveni activi pe piața muncii. Este încă un semnal că între cele două părți nu există prea multe punte comune și că plângerile din partea angajatorilor și din partea celor care caută de muncă vor rămâne de actualitate pentru încă o perioadă.

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.