Senatorul Manoliu, vizită de lucru la Budapesta

43

Senatorul Dan Manoliu a participat, săptămâna trecută, la cel de-al șaselea forum anual privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), inițiativă politică lansată de România și de Austria în anul 2008 și  a doua strategie macro-regională din Europa după Strategia UE pentru Marea Baltică. Evenimentul a avut loc la Budapesta și a reunit 1.000 de participanți din 29 de state și din instituțiile Uniunii Europene. Reprezentantul Comisiei Europene a fost chiar Corina Crețu, comisarul care gestionează politicile regionale în UE.

Discuțiile au vizat securitatea energetică regională, dezvoltarea infrastructurii regionale, mai ales pentru conectarea regiunilor unele cu celelalte, implicarea țărilor non-UE în consolidarea SUERD și viitorul strategiilor  macro-regionale post-2020 alături de oportunități de finanțare.

 

“Cu excepţia podului de la Calafat-Vidin, România nu se poate lăuda că a înregistrat rezultate pe linia dezvoltării interconectării fizice sau energetice prin intermediul Programului Transnaţional. În privinţa României şi Bulgariei, consemnăm realizarea podului de la  Calafat-Vidin, care are cu siguranţă un impact economic benefic. Însă economiile acestor două ţări au nevoie de integrarea podului în reţele diversificate de  transport, care să permită o bună exploatare economică, la justa valoare a noului pod peste Dunăre. În acest context, una dintre întrebările adresate a fost: credeţi că ar trebui regândite axele prioritare pentru creşterea impactului pozitiv de natură economică sau socială?”

Dan Manoliu, senator PSD

Programul transnaţional Dunărea finanţează proiecte de cooperare transnaţională. Bugetul programului pentru implementarea a peste 180 proiecte, foarte multe  interegionale, pe trei piloni și nouă axe,  este de 262.989.835, 60 euro, cofinanţarea naţională pentru State Membre UE fiind de 37.565.969,40 euro.

 

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult