Lucian Micu: „Am fost reclamat la ANI în 2014 de o persoană decedată în 2012”

de | 23/10/2017 | Administrație, Local

Primarul Lucian Micu a vorbit despre situația sa, în condițiile în care Curtea de Apel Bacău a dat vineri, 20 octombrie, o hotărâre în primă instanță în care susține că edilul, pe vremea când era viceprimar, ar fi fost în incompatibilitate întrucât era și membru al Consiliului de Administrație la Spitalul Roman, entitate subordonată Primăriei Roman.

Nu am comentat niciodată și nu voi comenta sentințele instanțelor de judecată. Voi aștepta motivarea și voi ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție. În condițiile în care voi avea, din nou, o sentință nefavoabilă, nu voi ava nicio problemă să demisionez și nu mă voi prevala de tertipuri pentru a prelungi acest lucru, cum ar fi să aștept un ordin al prefectului. Voi respecta întru totul sentința judecătorească, însă am dreptul la această cale de atac și o voi folosi cu încredere.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Primarul a atacat la Curtea Constituțională a României și prevederea din Legea incompatibilităților prin care se interzice celui găsit incompatibil să candieze pentru o perioadă de trei ani.

Mi se pare neconstituțională interdicția de a candida timp de trei ani; indiferent cât de gravă este situația – conflict de interese sau doar incompatibilitate -, această interdicție este egală: trei ani. Există jurisprudență la Curtea Europeană a Drepturilor Omului și am sesizat Curtea Constituțională pe acest aspect.”

Lucian Micu va continua demersul în instanță și își va susține nevinovăția.

Din punctul meu de vedere, raportul Agenției Naționale de Integritate  este incorect. Eu eram în deplină compatibilitate în ceea ce am făcut. Acest dosar a pornit de la o sesizare făcută la ANI în 2014 de un cetățean mort în 2012 (n.r. – în sesizarea către ANI ar fi fost folosite datele de identificare ale unei persoane decedate) și care privea votul meu pe o hotărâre de Consiliu Local referitoare la buget alocat echipei de fotbal, nu avea de-a face cu spitalul.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.