Parcul Jora va deveni realitate cu bani europeni

de | 24/10/2017 | Administrație, Economic, Local

Parcul Jora este al doilea proiect care se va realiza la Roman, cu fonduri nerambursabile europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Primarul Lucian Micu a semnat marți, 24 octombrie, contractul de finanțare a proiectului ”Îmbunătățirea factorilor de mediu și a condițiilor de viață în municipiul Roman prin amenajarea Parcului Jora”.

Proiectul presupune amenajarea spațiului verde dintre Tic Tac și Kaufland, cu finalizare în termen de 16 luni. Zona propusă spre amenajare va cuprinde alei pietonale, zonă pietonală pentru promenadă, piste pentru biciclişti, locuri de joacă, derdeluş pentru sănii, amenajări peisagistice și grupuri sanitare.

 Valoarea totală a proiectului este de 1.917.815,18 lei, din care valoarea eligibilă este de 1.888.718,73 lei.

În urmă cu câteva zile, Primăria municipiului Roman a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ce privește reabilitarea termică a blocului 33 din Anton Pann. Alte cinci proiecte așteaptă evaluarea experților Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.