Târgul Expofashion, mai ofertant decât în primăvară

de | 25/10/2017 | Economic, Local

Peste 40 de producători din țară au venit la Roman pentru a prezenta și a vinde produsele pe care le realizează. Este vorba despre producători din toată țara, care produc și comercializează îmbrăcăminte și încălțăminte și care au răspuns invitației făcute de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Neamț.

Deschiderea oficială a Expofashion a avut loc miercuri, 25 octombrie, la ora 13.00.

Expofashion 3956 Mihai Caravan

Cred că acest târg se va transforma într-unul de larg consum. Dacă acest târg, până acum, a fost gândit ca o extensie a celui de la Piatra-Neamț, s-ar părea că, în ultimul timp, lucrurile s-au schimbat, cel de la Piatra a devenit o extensie a târgului de la Roman, acesta fiind mult mai mare. Aș vrea să precizez că două dintre târgurile mari din țară, de la Bistrița și de la Focșani au fost anulate pentru că producătorii și comercianții au dorit să vină la Roman. Solicitarea de spații a fost mult mai mare decât am avut noi posibilitatea să oferim. Deși, după cum vedeți, târgul s-a dublat ca suprafață față de ediția anterioară.

Mihai Caravan, director de evenimente CCI Neamț

Reprezentantul CCI Neamț a lăudat autoritățile locale pentru implicare în promovarea municipiului și pentru colaborare. Lucian Micu a precizat că va continua cu astfl de acțiuni și că va face toate eforturile pentru atragerea de noi investitori în oraș, mai ales producători.

Expofashion 3948 Lucian Micu

Ne bucurăm de cea de-a doua ediție a acestui târg. Cred că locuitorii municipiului vor avea posibilitatea ca, în pragul anotimpului rece să își poată achiziționa îmbrăcăminte și încălțăminte de sezon la prețuri comptetitive. Ne bucură cuvintele de laudă ale Camerei de Comerț și Industrie Neamț; e adevărat că și statistic, Romanul a depășit 50% din produsul intern brut al județului Neamț, ceea ce înseamnă că ce se întâmplă la Roman este de bun augur. Iar noi mergem mai departe pe acest drum al dezvoltării și al așezării municipiului Roman pe un loc important în Moldova.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

A mai luat cuvântul  omul de afaceri Vasile Balcan, vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie Neamț. Acesta le-a transmis vizitatorilor să găsească produse de calitate și la prima mână, deci direct de la producători; iar expozanților, să aibă parte de cât mai mulți vizitatori și clienți.

Târgul din Piața Roman Mușat poate fi vizitat până duminică inclusiv, între orele 10.00 și 19.00. Prima ediție a acestui eveniment a avut loc în primăvară, dar într-un cadru mai restrâns.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.