Luna noiembrie începe cu alarmă la dezastre

69

Sistemele de alarmare din țară vor fi verificate lunar de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Astfel, exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, vor avea loc și miercuri, 1 noiembrie, așa cum se întâmplă în prima zi de miercuri a fiecărei luni, începând cu luna august.

În intervalul orar 10.00 – 11.30 vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național. Acest exercițiu urmăreşte antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea mesajului de înştiinţare, obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică.

Vor fi semnale acustice de alarmă aeriană și de alarmă la dezastre. Pentru sirenele electronice de alarmare, semnalul acustic va fi precedat de mesajul vocal: „Cetăţeni, acesta este un exerciţiu! Nu intraţi în panică!”

Punerea în funcţiune a mijloacelor de alarmare şi modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei va fi verificată prin sondaj de către personalul unităţii.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult