Sportul de performanță, prea scump. Va renunța Romanul la echipa etalon?

21

Sportul de performanță ar putea să dispară de la Roman, dacă nu se va primi ajutor financiar din altă parte. Primăria a ajuns la fundul sacului cu banii și pare să nu fie capabilă de a veni cu soluții care să ducă mai departe numele Romanului în Liga Națională de handbal feminin.

Primarul a confirmat că se poate lua orice decizie în calcul, atât timp cât nu vor fi bani.

Trebuie să vedem și investițiile care s-au făcut la alte echipe și cât de mult și-au crescut valoric lotul de jucătoare. E o chestiune pe care trebuie să o discutăm și la nivelul județului Neamț, pentru că toate echipele din Liga Națională primesc finanțare și de la primării și de la consiliile județene. Din păcate, CSM Roman este finanțată doar de Primăria Roman. Și e din ce în ce mai greu să faci față într-un campionat din ce în ce mai puternic. Trebuie să privim și pragmatic lucrurile care se întâmplă, să vedem ce bugete au alte echipe. Noi am ținut, foarte mulți ani, echipa sus, cu un buget foarte mic. Dar e din ce în ce mai greu să o ținem acolo și chiar se pune problema că e din ce în ce mai greu să o susținem în continuare, dacă nu vine și Consiliul Județean (CJ) alături de noi pentru că ne este foarte greu. Dacă nu vom avea bani, putem lua în calcul și desființarea echipei.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Edilul a precizat că sponsorii oferă sume mici în comparație cu nevoile echipei. Anul acesta, Primăria Roman a alocat 3,6 milioane de lei pentru echipele de fotbal și handbal, dar atât jucătoarele de handbal, cât și fotbaliștii și-au primit banii doar până la nivelul lunii august. Luna trecută, Primăria Roman a solicitat 200.000 de lei de la CJ Neamț pentru echipa de handbal, dar nu a primit niciun răspuns până acum la această cerere.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.