Iulian Bulai: „Șerban Nicolae este un sabotor al memoriei anticomuniste”

de | 31/10/2017 | Național, Politică

Deputatul USR Iulian Bulai a sesizat marți, 31 octombrie, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) să ofere o poziție publică, prin specialiștii săi și cu argumente istorice, referitoare la ideile lansate de liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae privind partizanii mișcării anticomuniste din munți.

Deputatul Iulian Bulai a condamnat public declarațiile susținute de senatorul PSD Șerban Nicolae în cadrul Comisiei juridice din Senat, la adresa partizanilor anticomuniști din munți, potrivit cărora aceștia „au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acțiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor țării”.

Domnul Șerban Nicolae este un analfabet cultural și un sabotor al memoriei anticomuniste. În ultimele zile am avut mai multe activități ocazionate de comemorarea partizanilor din munți care s-au opus impunerii puterii comuniste în Româniai. Am vizitat Memorialul Rezistenței din Munții Făgărașului, iar zilele trecute am întâlnit-o pe fiica partizanilor Arnăuțoiu din Munții Făgărașului, doamna Ioana Raluca Arnăuțoiu, a cărei familie, care și-a dorit libertatea, a avut de suferit aspru din cauza comuniștilor. Sunt idei și cuvinte josnice din partea senatorului Șerban Nicolae, motiv pentru care îi cer președintelui PSD Liviu Dragnea să îl demită din funcția de lider de grup al senatorilor PSD, poziție pe care un astfel de personaj este nedemn să o ocupe.

Iulian Bulai, deputat USR

Senatorul Șerban Nicolae a fost președinte al „Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări”, iar de la 1 septembrie este lider de grup al senatorilor PSD.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.