De ce nu pot polițiștii locali să prevină faptele antisociale din oraș

9

În timp ce romașcanii cer, aproape la unison, ca polițiștii locali să fie vigilenți la a preveni fapte antisociale în oraș, mai ales distrugeri, furturi și tâlhării comise de minori ce nu răspund penal, angajații acestei structuri par să fie direcționați în cu totul altă parte.

La sfârșitul ședinței de Consiliu Local s-a discutat, în plenul legislativului local și despre cum acționează unii polițiști locali atunci când fac verificări în piață. Consilierul local Eugen Pătrașcu a afirmat că a văzut cum polițiști locali s-au comportat agresiv cu persoane care erau în piață cu ghebe de vânzare și a cerut ca astfel de fapte să nu se mai repete și să se poată amenaja o zonă unde astfel de persoane să poată să-și vândă marfa.

În replică, primarul Lucian Micu a spus că, dacă acele persoane nu dețineau certificat fitosanitar, comerțul era ilegal și polițiștii locali au acționat corect.

Noi am discutat cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț , răspunsul a fost: comerțul cu flora spontană este un comerț ilegal. Drept pentru care Poliția Locală nu și-a făcut altceva decât datoria. E o problemă foarte serioasă aceasta, pot fi intoxicații care pot duce până la deces. Trebuie să fim responsabili și pragmatici.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Fără a minimiliza importanța acestei responsabilități, ne întrebăm dacă nu se poate acorda o importanță la fel de mare și prevenirii faptelor antisociale, despre care presa a tot scris în ultimul timp.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.