Investiție privată de jumătate de milion de euro, deschisă la Roman

de | 09/11/2017 | Economic, Local

O investiție de aproximativ jumătate de milion de euro a fost inaugurată joi, 9 noiembrie, pe varianta de vest a orașului. Familia Rotaru, cunoscută în zonă pentru afacerile în domeniul construcțiilor de drumuri, a deschis complexul Phoenix, care oferă servicii de alimentație publică, cazare, parcare pentru TIR-uri, vulcanizare și spălătorie auto. Parcarea are 80 de locuri pentru autoturisme și alte 50 de locuri pentru TIR-uri, sunt 13 camere la nivel de hotel de trei stele, dar și un restaurant cu servire rapidă.

Tăierea panglicii a fost făcută de primarul municipiului și de Sofia, fiica lui Andrei Rotaru, managerul complexului, dar la acest moment au participat zeci de prieteni ai familiei Rotaru, consilieri locali, primari ai comunelor arondate, oameni de afaceri.

Este o investiție care va deservi locuitorii municipiului Roman, dar și pe cei care tranzitează orașul. Este o investiție de anvergură care s-a realizat în această zonă, pe care eu, personal, o doresc și mai dezvoltată. Eu sper ca deschiderea acestui obiectiv să atragă aici și alți investitori, alături, sigur, și de cealaltă investiție, realizată de Somaco. Vreau să urez deținătorilor acestui local mult succes în noua activitate, este o provocare, dar este o investiție frumoasă și le doresc să o amortizeze cât mai repede și, de ce nu, să se extindă.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

restaurant Phoenix deschidere 4798

Investiția asigură, la acest moment, 30 de locuri de muncă, dar numărul acesta se va dubla anul viitor, atunci când vor fi amenajate și alte facilități pentru romașcani. La acest moment, complexul asigură cazarea în 13 camere, cu un număr total de 30 de locuri. Restaurantul este tip „împinge tava” și are 80 de locuri.

Doar numele este de împinge tava, fiindcă noi avem o calitate foarte bună a mâncării. Am ales, însă, acest sistem, întrucât este cel mai rapid de a lua masa într-o unitate de alimentație publică. Programul restaurantului va fi între 08.00 și 22.00.

Andrei Rotaru, SC Duro Invest SRL

Investiția a început în urmă cu șase ani și a ajuns la aproximativ 500.000 de euro până la acest moment. Anul viitor va fi amenajat și iazul din spatele complexului, dar pentru acel loc managerul promite o surpriză frumoasă romașcanilor.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.