Oră inedită de limba română pentru elevii Școlii Pildești

de | 12/11/2017 | Cultură, Educație, Rural

Elevii claselor gimnaziale de la Școala din Pildești au avut parte vineri, 10 noiembrie, de o oră inedită de limbă și literatura română. Aceștia au abandonat sălile de clasă și au mers la Hanul Ancuței, acolo unde l-au omagiat pe Mihail Sadoveanu.

Activitatea, realizată sub coordonarea profesoarei Cosmina Alina Chirilă, a avut loc la câteva zile distanță de data de 5 noiembrie, atunci când s-au împlinit 137 de ani de la nașterea cunoscutului scriitor.

Elevii au readus la han atmosfera de poveste de altădată printr-o șezătoare la care s-au citit fragmente din opera marelui Sadoveanu și s-au cântat melodii de-ale cenaclului Flacăra, dar și ale cântărețelor Maria Tănase și Maria Lătărețu. A fost o lecție altfel, elevii s-au simțit foarte bine și mă bucur pentru implicarea de care au dat dovadă.

Cosmina Alina Chirilă, profesor limba și literatura română

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.