Firmă amendată cu 10.000 de lei pentru lemn fără acte

de | 15/11/2017 | Actualitate, Județean

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combaterea Delictelor Silvice au organizat împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Neamţ o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor silvice.

În cadrul verificărilor efectuate privind legalitatea transporturilor de materiale lemnoase pe raza judeţului, a fost identificat în trafic un transport ilegal de material lemnos. Echipajele de control au oprit pe E 85, pe raza comunei Tupilaţi, un autovehicul al cărui conducător auto, un bărbat de 41 de ani, a prezentat avizul de însoţire pentru volumul de 12 metri cubi de cherestea esenţă molid. În urma inventarierii materialul lemnos transportat, a rezultat un plus de 2,43 metri cubi de cherestea.

Verificările au fost extinse de polițiști, iar în urma unui control la punctul de lucru al societăţii comerciale expeditoare, s-a stabilit că aceasta nu a justificat provenienţa materialului lemnos expediat și, mai mult decât atât, s-a constatat o diferenţă de 70 de metri cubi de cherestea de diferite esenţe (răşinoase, gorun, stejar) între stocul scriptic şi stocul faptic al respectivului punct de lucru.

Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a societății comerciale cu amendă în valoare de 10.000 lei şi au dispus măsura complementară de confiscare a volumului de 2,43 metri cubi cherestea de răşinoase transportat, precum şi a valorii de 45.370,83 lei corespunzătoare volumului de 70 de metri cubi de cherestea.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.