Polițiștilor le „moare” parcul auto. Sindicaliștii cer un program Rabla pentru șefii incompetenți

51

Situația în care se află Poliția Românănu reprezintă o noutate: lipsă de personal, lipsă de consumabile, lipsă de dotări, uneori chiar și lipsă de legislație. O fațetă a acestei situații dramatice a fost surprinsă la Roman, sâmbătă seară, aproape de miezul nopții: o mașină de poliție era tractată de altă mașină de poliție. Clipul video a fost făcut public de un lider de sindicat din Poliția Roman. Ioan Cănărău, vicepreședinte Europol, susține că mașinile noi au ajuns doar la șefi, în timp ce agenții de pe teren își riscă viața în sicrie pe roți.

Poliția Română așteaptă cu mare interes”Programul Rabla”! Serviciul public polițienesc trebuie să fie eficient și să vină în ajutorul cetățenilor. De ani buni de zile nu mai există niciun fel de preocupare din partea acelor șefi din Poliția Română responsabili de gestionarea parcurilor auto, pentru dotarea polițiștilor din structurile de ordine publică cu autospeciale noi.
Performanțele profesionale ale șefilor s-au rezumat doar la neimplicare, impotență managerială și de ce nu, confort social și salarial. Din păcate vom mai vedea astfel de imagini, cu mașini de poliție tractate de alte mașini de poliție, pentru că, în proporție de 90%, autospecialale noi cu care a fost dotată Poliția Română în ultima perioadă au ajuns doar pe la șefi și alte structuri neoperative. E frumos, nu, să vii în control cu un Duster la niște polițiști care fac serviciul cu un „sicriu pe roți”?  Doamnă Ministru, pe când și un”Program Rabla”pentru șefii incompetenți?
Ioan Cănărău, vicepreședinte Europol

În urmă cu ceva timp, o altă mașină de poliție de Roman a cedat din cauza uzurii, șoferul fiind „obligat” să încalce legea și să treacă pe roșu pentru a ajunge la service-ul auto și a nu rămâne cu mașina în intersecție.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.