În timp ce pompierii și familia îl căutau, un tânăr era acasă la prietenă

de | 13/11/2017 | Actualitate, Local

Un tânăr de 20 de ani din Roman a pus pe jar familia și pompierii. Acesta a fugit de acasă luni, în jurul orei 16.00 și, pentru că nu a răspuns la telefon, fratele lui a sunat la numărul de urgență 112, gândindu-se la ce e mai rău.

Bărbatul care a apelat numărul unic de urgență avea motive să fie panicat. În cursul zilei de luni aflase de la prietena fratelui său că sâmbătă, 11 noiembrie, acesta din urmă ar fi încercat să facă gestul fatal în zona podului de fier.

Sâmbă seară, în jurul orei 4-5, el și prietena lui erau uzi din cap până în picioare. I-am întrebat ce s-a întâmplat. Amândoi mi-au spus o poveste că un prieten comun ar fi rămas cu mașina pe aici, prin zona podului de fier, ei ar fi venit să îl ajute și ar fi alunecat prietena lui în apă, el a vrut să o salveze. Azi, în jurul orei orei 16.00 a ajuns acasă, după ce duminică nu a răspuns deloc la telefon. L-am certat pentru că și eu și mama ne-am făcut griji pentru el. După ceartă, el a fugit de acasă. Am luat legătura cu prietena lui, la Săbăoani, și ea ne-a spus că sâmbătă seară fratele meu ar fi încercat să se sinucidă. De aceea, după mai bine de o oră de căutări am sunat la 112. Eram speriat că ar putea încerca să repete gestul de sâmbătă.
Ovidiu A., fratele tânărului căutat
La câteva minute după ce au ajuns la fața locului, pompierii au fost înștiințați că tânărul căutat era bine-merci la Săbăoani, acasă la prietena lui. Familia crede că problemele cu banii ar fi cele care ar putea să îl determine pe bărbat să aibă gânduri negre.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.