Primăria caută soluții „smart” pentru relația cu romașcanii

de | 16/11/2017 | Administrație, Fără categorie, Local

Administrația locală intenționează să facă din Roman un oraș mai prietenos cu tehnologia modernă. Un prim pas a fost făcut de curând, prin testele pentru WI-FI gratuit. Conform celor care au testat deja rețeaua de date, rezultatele sunt promițătoare.

O altă activitate în direcția tehnologizării a constat în participarea a doi reprezentanți din Primăria Roman la evenimentul organizat la Iași de Caravana Smart City, un proiect derulat sub patronajul Ministerului Energiei.

Evenimentul a avut loc miercuri, 15 noiembrie, iar viceprimarul Roxana Iorga susține că o parte dintre produsele și serviciile din domeniul IT ar putea fi aplicate cu succes și la Roman.

Am văzut prezentările, am stat de vorbă cu dezvoltatorii, am stabilit conexiuni și urmează ca, împreună cu domnul primar, să decidem către ce soluții tehnice ne vom îndrepta. Au fost multe produse interesante, de la aplicații pentru mobil la soluții softwere ce s-ar putea implementa în anumite direcții sau compartimente. După ce vom analiza ce ni se potrivește și cât ne permitem să cumpărăm, vom anunța romașcanii. Astfel de investiții sunt mai mult decât necesare pentru ca administrația locală să țină pasul cu dezvoltarea tehnologică și să ofere cetățenilor seervicii de calitate, adaptate societății actuale.

Roxana Iorga, viceprimar municipiul Roman

Printre soluțiile „smart” deja adoptate sau care urmeazăa a fi implementate în alte orașe din țară se numără aplicații mobile pentru transportul public în comun, autobuze electrice, aplicații pentru traseele dintre punctele de interes ale unei localități. La Roman se dorește crearea unei aplicații prin care romașcanii să poate comunica mai ușor cu Primăria și modernizarea siteului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.