Medic contestat pe Facebook vrea dreptate în instanță

de | 27/11/2017 | Local, Sănătate

Un medic al Spitalului Municipal de Urgență Roman a declarat conducerii unității spitalicești că va merge în fața judecătorilor pentru a demonta acuzațiile aduse pe Facebook de mama unui pacient minor.

Totul s-a întâmplat în urmă cu o lună, atunci când mama unui copil de doar șapte luni a scris pe Grupul Romașcanilor că medicul de serviciu de la secția ORL a ignorat plânsetele celui mic și că a refuzat să acorde consultația, pe motiv că programul s-a terminat.

Am fost în spital la secția ORL cu băiețelul meu de șapte luni la îndrumarea pediatrului (și cu bilet de trimitere) la ora 11.30 . Era de serviciu dr. Găină Cristina. Deși asistentele m-au văzut cu copilul în brațe, inevitabil l-a auzit și doctorița – deoarece plângea și mai era și o listă mare cu priorități afișată pe perete (printre priorități, copii), nu m-a luat nimeni înainte. Am așteptat să-mi vină rândul, iar în momentul când am intrat doctorița mi-a spus pe un ton foarte ridicat că programul ei a luat sfârșit, nu mai are loc în registru oricum, că mai sunt și alți medici și că dacă nu-mi convine n-am decât să mă duc la un cabinet privat în oraș, că și așa sunt multe.
Și uite așa le plătim salariile medicilor care n-au chef de muncă și te trimit la plimbare.

postare Oana Iliescu, Grupul Romașcanilor

postare dr Gaina

Postarea a strâns 438 de reacții și 225 de comentarii. La câteva zile după, medicul despre care era vorba în postare și colegul acesteia trimiteau o explicație scrisă către conducerea Spitalului Roman.

În documentul scris se arată un mod diferit de petrecere a faptelor. Conform cadrelor medicale, „minorul nu era agitat, nu plângea și nu prezenta semne clinice care să indice o urgență medicală sau chirurgicală”, iar numărul de consultații în ambulator (12) era deja acoperit în ziua respectivă.

Mama copilului a fost întrebată dacă dorește o programare pentru o altă zi. A refuzat categoric programarea ulterioară. A fost îndrumată către serviciul de primire urgență al spitalului, dar pacienta a refuzat motivând că nu vrea să aștepte. A ieșit din cabinet și după puțin timp a intrat tatăl copilului, care a început să amenințe personalul medical. Menționăm că medicul implicat va acționa în judecată persoanele care au proliferat acuzații nefondate și injurii în spațiul public virtual reprezentat de site-ul Facebook.” – documentul este semnat și ștampilat atât de dr. Cristina Găină, cât și de dr. Răzvan Hotăranu, ambii doctori care oferă consultații în cabinetul ambulator ORL

reclamatie medici

Dacă se va ajunge în instanță, rămâne de văzut împotriva cui se va îndrepta medicul, având în vedere că o parte dintre cele pe 200 de comentarii critică atitudinea cadrului medical, pe baza celor scrise de mama minorului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.