Romanul, împodobit de sărbătoare

de | 01/12/2017 | Administrație, Educație, Local

Luminile de sărbători au inundat centrul Romanului joi seară, în ajunul zilei naționale a României. Romașcani de toate vârstele s-au bucurat de lumini, dar și de internetul wireless pus la dispoziție de Primărie și care poate fi accesat gratuit în zona centrală.

Așa cum am promis, în această seară am pornit iluminatul pentru sărbători. Ca element de noutate, am adus aceste arcade în zona în care se va desfășura sătucul lui Moș Crăciun și, cât de curând vor porni și instalațiile de iluminat ornamental de pe E85 și din tot orașul, precum și de pe clădirea Primăriei municipiului Roman. De asemenea, tot din această seară, este operațional și sistemul de internet gratuit în parcul din fața Primăriei municipiului Roman. E un semnal foarte bun la rețea. Sperăm ca toate aceste lucruri pe care noi le-am făcut pentru romașcani să fie pe placul și pentru folosul romașcnailor, să se bucure cât mai mult de aceste frumoase sărbători de iarnă. Cred eu că luna decembrie este luna cea mai frumoasă din an, atunci când primim cadouri, iar emoțiile și sentimentele frumoase trebuie să ne cuprindă pe toți și, de asemenea, să putem oferi celor dragi cele mai frumoase daruri”, a spus primarul Lucian Micu.

Roxana Iorga Lucian Micu decoratiuni sarbatori de iarna 5897

Un punct de atracție mult așteptat nu a putut fi deschis joi. Din cauza vremii, au transmis organizatorii.

Zilele următoare va deveni funcțional și patinoarul. Din păcate, vremea nefavorabilă de luni a impus decalarea, cel puțin cu o zi, a inaugurării patinoarului dar, din momentul în care va deveni funcțional, sunt convins că va corespunde exigențelor romașcanilor. Vreau să fac o precizare referitor la patinoar: vor fi șase sesiuni zilnice, de câte o oră și jumătate, cu o pauză de 30 de minute între ele pentru a permite curățarea gheții, astfel încât cei care doresc să folosească patinoarul să o facă în condiții de maximă siguranță și, de asemenea, de confort. Pentru cei care doresc să închirieze și patine și să aibă acces pe patinoar, prețul este de 20 de lei, cei care au patinele proprii, doar contra unui cost de 10 lei pot avea acces pe patinoar.” Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Anul acesta, Primăria municipiului Roman a cumpărat instalații de iluminat festiv de aproape 200.000 de lei. Primele diferențe s-au văzut la modul în care a fost îmbodobit sediul Primăriei Roman, comparativ cu anii trecuți. Spectacolul complet al iluminatului de sărbători va putea fi admirat după Moș Nicolae.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.