Galerie foto: Ploaia de ziua națională nu i-a ținut pe romașcani acasă

de | 01/12/2017 | Actualitate, Local

Romașcanii au ignorat ploaia și au ieșit în număr mare, de ziua națională, să sărbătorească în centrul orașului. Festivitatea a început la ora 11.00, iar cei prezenți au ascultat imnul României, interpretat de Ioana Mârț (concurentă „X Factor”), acompaniată la pian de Ștefan Buzdugan (fost semifinalist „Românii au talent”).

A urmat un scurt TeDeum, apoi alocuțiunile reprezentanților cultelor religioase, după care cele ale politicienilor și mesajul invitatului special, primarul orașului Ștefan Vodă, din Republica Moldova. Pentru că Primăria a impus ca fiecare discurs să se încadreze în durata de două minute, așteptarea paradei – motivul principal pentru care vin romașcanii în centrul orașului – nu a fost de lungă durată.

La final s-au împărțit aproximativ 2.000 de porții de fasole cu cârnați și cam tot atâtea pahare de țuică fiartă. În acest timp, primarul Lucian Micu și viceprimarul Roxana Iorga au făcut fotografii cu sute de romașcani, apoi s-au plimbat prin „sătucul lui Moș Crăciun”, adică șirul de căsuțe din lemn de unde romașcanii pot cumpăra diverse produse produse de sezon și nu numai.

Video (sursa: roman24.ro – transmisiuni live)

 

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.