Politicienii nemțeni deplâng moartea Regelui Mihai I al României

de | 05/12/2017 | Actualitate, Național

Politicienii nemțeni deplâng moartea ultimului suveran al României. Regele Mihai I a decedat marți, 5 decembrie, la ora 13.00, în locuința sa din Aubonne, Elveția.

Cum era de așteptat, vestea a produs emoție printre români, iar reprezentanții politici ai cetățenilor au scris mesaje pe rețelele de socializare.

Regele ne-a părăsit! Monarhia romanească și întreaga noastră țară a intrat astăzi în doliu și suferință. Ne-am luptat să îl ținem aproape, însă nu am știut sau nu am fost în stare într-adevar să îi acordăm respectul și cinstea meritată. Acum, când a plecat, va scrie un ultim rând apăsat în cartea de istorie a unei Românii pe care a idolatrizat-o. Majestatea sa lasă în urmă nu un gol, ci o treaptă înaltă, poate prea înaltă acum pentru a fi urcată de un suflet românesc. Dar va veni vremea când etalonul de umanitate și demnitate lăsat de Regele Mihai ne va folosi și călăuzi în crearea unei Românii Mari, ca aceea pentru care el s-a sacrificat!
Să ne vegheați de sus Majestate! Dumnezeu să vă odihnească!

senator Dan Manoliu, președinte PSD Roman

Un alt parlamentar nemețean se întreabă care ar fi fost parcursul României după 1989 dacă țara noastră ar fi mers pe alt drum.

Drum bun, rege iubit! Oare cum ar fi arătat România dacă din 1947 până în 2017 ar fi fost condusă de către regele Mihai?

Iulian Bulai, deputat USR

Și președintele liberalilor nemțeni s-a limitat la un mesaj scurt.

Condoleanțe Familiei Regale a României. Moartea Regelui Mihai I va marca istoria țării noastre. Să te odihnești în pace Maiestate!

deputat Mugur Cozmanciuc, președintele  PNL Neamț

În țara noastră vor fi trei zile de doliu național, cel mai probabil în perioada 14 – 16 decembrie. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi adus în România pe 13 decembrie.

 

*sursa foto: Facebook/ Casa Regală a României

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.