Alexandru Rotaru: „Autostrada spre Transilvania va trece prin Roman”

730

Romanul ar putea avea autostradă la câțiva kilometri distanță. Cel puțin așa susține deputatul PSD Alexandru Rotaru, membru în Comisa de Transporturi a Camerei Deputaților. El a făcut acest anunț după o ședință a comisiei din care face parte.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe: autostrada Moldova – Transilvania înseamnă Bacău – Braşov. În urma dezbaterilor s-a ajuns la concluzia ca această autostradă este mult mai ușor de realizat, atât tehnic cât și financiar, costurile fiind mult mai mici în comparație cu autostrada Iași-Târgu Mureș. Finanțarea este asigurată. Recent, reprezentații guvernului au ajuns la consens cu Instituții precum Banca Mondiala, Banca Europeană de Dezvoltare și Reconstructii. Foarte important de precizat este că această autostradă va trece prin Roman, cu legătură spre Piatra Neamț! Pentru  această variantă există studiu de fezabilitate, trebuie doar o reexaminare”, a declarat Alexandru Rotaru, după ședința Comisiei de Transporturi de vineri, 15 decembrie.

Proiectul autostrăzii care să lege Moldova cu Transilvania a fost „clarificat” de ministrul Transportulor joi, 14 decembrie. Acesta le-a spus deputaților că autostrada „Iaşi – Târgu Mureş este Iaşi – Bacău – Oneşti – Braşov – Târgu Mureş“, anunțând, astfel, renunțarea (el puțin deocamdată) la proiectul Autostrăzii Ungheni – Târgu Mureș, inclus în MasterPlan și pentru care s-au cheltuit deja sume importante în vederea realizării studiilor de fezabilitate.

Felix Stroe a precizat, joi, că trebuia să discute cu CorinaCrețu, comisarul european pentru Dezvoltare Regională, în vederea obținerii de bani europeni.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.