Microhidrocentrala primește un nou premiu

49

Microhidrocentrala de pe râul Moldova continuă să fie evidențiată la nivel național ca un proiect de succes, acesta fiind premiat de mai multe ori. Luni, 18 decembrie, primarul Lucian Micu a participat la ediția a II-a a Galei Fondurilor Structurale, eveniment organizat de reprezentanța Comisiei Europene în România și Structural Consulting Group, la care au luat parte și Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, și Marius Nica, ministrul fondurilor europene. Cu acest prilej, Primăria municipiului Roman a obținut locul al II-lea la secțiunea ”Infrastructură… pe catwalk!”, cu proiectul microhirocentralei de pe râul Moldova.

Salut în mod deosebit beneficiarii, persoane care s-au dedicat, au muncit și, în ciuda birocrației și a obstacolelor, au reușit, prin proiectele lor, să îmbunătățească viața de zi cu zi a oamenilor. Mă bucur să văd povești de succes și felicit beneficiarii înscriși și laureații acestei Gale nu doar în calitate de comisar european direct interesat de eficiența utilizării fondurilor europene, ci și în calitate de cetățean european care privește cu mult mai multă încredere la viitorul nostru comun văzând aceste proiecte care generează schimbare.

Corina Crețu, comisar european pentru politică regională

Alte două proiecte din județul Neamț au premiate în cadrul acestei gale: municipiul Piatra-Neamț a primit premiul al II-lea pentru proiectul „Restaurarea și punerea în valoare a zonei istorice și culturale – Curtea Domnească din Municipiul Piatra Neamț – prin amenajări urbanistice, amenajări ale circulațiilor pietonale și carosabile – pasaj auto subteran, parcaje subterane”, la secțiunea „Bucuroși de oaspeți” (secțiune dedicată proiectelor din domeniul turismului). Asociația Grupul de Acțiune Locală Ceahlău a primit premiul al II-lea pentru proiectul „Implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală a Microregiunii Ceahlău”, în cadrul secțiunii „Finanțatori la scară mică pentru impact la scară mare” (secțiune dedicată proiectelor-umbrelă ale organizațiilor care și-au asumat rolul de finanțator).

Gala Fondurilor Structurale este un eveniment care își propune să descopere și să premieze proiectele finanțate din fonduri europene, dar și din surse alternative, care au generat impact la nivelul comunităților, contribuind astfel la dezvoltarea României.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.