Asociația Municipiilor cere ca bugetele primăriilor să nu fie diminuate

42

Asociația Municipiilor din România (AMR), organizație din care face parte și municipiul Roman, cere Guvernului să-și țină promisiunea făcut în urmă cu câteva săptămâni și să aloce mai mulți bani primăriilor din impozitele colectate de la cetățeni.

AMR solicită Guvernului României menținerea promisiunii conform căreia, ca urmare a modificărilor fiscale ce vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2018, bugetele autorităților locale nu vor fi diminuate. Comitetul Director al AMR reunit în ședință la București își manifestă îngrijorarea și cere reconfirmarea Executivului că investițiile locale nu vor puse în pericol după ce plenul reunit al Parlamentului a respins amendamentul care prevedea majorarea cotei ce revine administrațiilor locale din impozitul pe venit de la 43% la 66,8%. Totodată, AMR respinge categoric măsura de compensare cu 50% din excedentul înregistrat la nivelul localităților în anul 2016. Analiza efectuată de specialiștii municipiilor demonstrează ca mare parte a excedentului se datorează modului defectuos în care funcționează legea achiziților publice ceea ce a determinat întârzieri de 6-12 luni în începerea unor proiecte.” – comunicat de presă AMR

AMR susține că, la unele municipii o sumă importantă provine din rambursările făcute la finalul anului 2016 urmare a derulării proiectelor cu finanțare europeană și cere Guvernului să vină la discuții.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.