Vineri vin urătorii în oraș

de | 28/12/2017 | Actualitate, Cultură, Local

Vineri, centrul Romanului va răsuna de urători și alte tradiții specifice anului nou. Pe 29 decembrie, începând cu ora 10.30, se va desfășura în Piața Roman-Vodă Festivalul de Datini și Obiceiuri „Roman Metropolitan”, ediția a VIII-a, festival ce va reuni ansambluri artistice din municipiul Roman și din comunele învecinate, membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Roman Metropolitan.

Prima dată, urătorii vor porni de la Primărie și vor face ocolul centrului orașului, după care se vor opri la scenă și îi vor încânta pe romașcani pentru câteva ore.

O noutate, în acest an, este locul de amplasare a scenei: lângă patinoar. În alți ani, scena era amplasată în fața statuii lui Roman I Mușat, iar circulația în centru se închidea pentru câteva ore.

O altă noutate se referă la modul de comunicare din partea administrației publice locale. Dacă în anii anteriori programul se anunța cu câteva zile înainte pe siteul Primăriei Roman și era transmis presei, anul acesta instituția nu a comunicat nimic oficial. Singurele informații se regăsesc doar pe contul (sau pe pagina) de Facebook a primarului municipiului, Lucian Micu.

De acolo am aflat că, la această ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri, vor veni următori din comunele Bozieni, Doljeşti, Gherăeşti, Horia, Icuşeşti, Moldoveni, Pânceşti, Stăniţa, Timișești, Trifești, Sagna, Cordun și Văleni.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.