Anul 2018 începe cu exerciții de protecție civilă

de | 29/12/2017 | Județean, Util

Prima zi de muncă a anului 2018 va aduce și primul exercițiu de vrificare a sistemului alarmare publică în județ. Începând cu luna august a anului acesta, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.30, sunt acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național.

Prin urmare, pe 3 ianuarie 2018, între orele 10.00 – 11.30, la nivel judeţean se va desfăşura un exerciţiu de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă, ce urmăreşte antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea mesajului de înştiinţare, obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică.

La această activitate sunt planificate să participe Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, structurile M.A.I. de la nivel judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ și comitetele locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Neamţ.

Nemțenii vor auzi, miercuri, mai multe alarme, dar nu trebuie să intre în panică; pentru sirenele electronice de alarmare, semnalul acustic va fi precedat de mesajul vocal: „Cetăţeni, acesta este un exerciţiu! Nu intraţi în panică!”.

Punerea în funcţiune a mijloacelor de alarmare şi modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei va fi verificată prin sondaj de către personalul unităţii.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.