Foto: Grupurile de urători au încântat romașcanii la Festivalul de Datini și Obiceiuri

de | 29/12/2017 | Actualitate, Cultură, Local

Grupuri de urători din 11 comune au venit la Roman, vineri dimineață, pentru a participa la deja tradiționalul Festival de Datini și Obiceiuri. Programul artistic, la care au confirmat urători din Roman, Bozieni, Doljeşti, Gherăeşti, Horia, Icuşeşti, Moldoveni, Pânceşti, Stăniţa, Timișești, Trifești, Sagna, Cordun și Văleni, a început la ora 10.30, cu parada.

Grupurile au plecat din fața Primăriei Roman spre Școala 5, apoi pe strada Cuza Vodă către Hotel, după care s-au întors pe bulevardul Roman-Mușat spre Piața Roman-Vodă, acolo unde a și fost amplasată scena. Aproape fiecare moment prezentat de grupurile de urători a fost surprins de trecătorii încântați, aceștia filmând sau fotografiind. Pentru mulți, aceste momente sunt singurele în care văd tradițiile și obiceiurile de Anul Nou.

Programul de pe scenă a durat câteva ore, iar Piața Roman-Vodă a fost plină în fiecare clipă; în fapt, locul a fost mult prea mic pentru scenă și pentru patinoar, iar cameramanii televiziunilor locale nu au avut un spațiu dedicat pentru a filma.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.