Biroul de caziere, asaltat de solicitări

de | 17/01/2018 | Județean, Social

Biroul de eliberare caziere de la Roman își dovedește pe deplin utilitatea. Zeci de caziere s-au eliberat în fiecare zi de la acest birou, iar cifrele pentru anul trecut arată o creștere față de anul 2016.

În anul 2017, la nivelul județului Neamț au fost eliberate, prin sistemul ROCRIS (Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român), 43.212 de certificate de cazier judiciar, necesare cetăţenilor, doar în municipiul Piatra Neamț fiind eliberate 25.670 de caziere persoanelor fizice și juridice. Astfel, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au eliberat 11.484 de certificate de cazier judiciar persoanelor fizice și juridice, cu 1.198 mai mult decât în anul 2016. Totodată, la nivelul orașului Târgu Neamț au fost solicitate 6.058 de certificate de cazier judiciar.” – comunicat de presă IPJ Neamț

Sistemul informatic ROCRIS permite, în sistem automatizat, în condiţii de siguranţă şi în mod operativ, din orice punct de acces la sistem (din orice județ), eliberarea de certificate de cazier judiciar securizate pentru persoane fizice, cetăţeni români, străini sau apatrizi şi persoane juridice, în condiţiile legii şi copii securizate de pe cazierul judiciar pentru toate sistemele informatice din domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi justiţiei.

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar din România, persoana fizică poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar însoţită de actul de identitate. Certificatul de cazier judiciar se eliberează pe loc, persoanelor fizice și juridice, în cazurile în care cererea-tip este depusă la orice unitate de poliţie unde există ghișeu de lucru cu publicul pentru eliberarea cazierelor.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.