Secretele succesului în sport, dezvăluite de antrenorul Mihai Cristea în cadrul proiectului „Campionii României”

de | 22/01/2018 | Educație, Județean, Sport

Elevii din Şcoala Gimanzială „Alexandru Ioan Cuza“ din Roman şi antrenorul de qwan ki do Mihai Cristea s-au întâlnit luni, 22 ianuarie, activitatea fiind parte din proiectul „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate“. Mihai Cristea a vorbit elevilor la invitația Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Neamț, ora de sport fiind, astfel, ieșită din tipar, dar foarte atractivă.

Să vă jucați când ieşiţi afară, nu să staţi pe telefoane. Eu, cînd merg în tabără alături de copii, îi fac să uite de telefoane. Programul zilnic cu astfel de obiecte este de doar o oră. Numai că cei care merg în tabără nu folosesc telefonul mai mult de cinci minute. Atât le trebuie să îşi salute părinţii şi să le spună că sunt bine, după care uită de telefon. În tabără se joacă, se caţără, aleargă, se urcă în copaci, joacă mereu jocuri. Asta trebuie să faceţi voi în fiecare zi“, le-a spus Mihai Cristea elevilor.

Antrenor de arte marțiale și de handbal, Mihai Cristea le-a explicat copiilor importanța sportului, cu ajutorul căruia se pot dezvolta armonios din punct de vedere fizic, dar și prin formarea caracterului, însușirea unei atitudini fair-play, a perseverenței și a răbdării.

Șase ore de sport de acest fel a susținut Mihai Cristea la Școala „Alexandru Ioan Cuza”, cu elevii claselor a I-a D (profesor de sport Doina Cozma), a V-a A (profesor de sport Ana Maria Doltu), a V-a B (profesor de sport Lucian Levărdă), a VI-a D (diriginte Florentina Davidov), a VII-a C (diriginte Cristina Tărîţă) şi a VIII-a A (diriginte Renata Gîrbea).

Proiectul „Campionii României în școală, liceu și universitate”, demarat de Ministerul Tineretului și Sportului, are ca scop creșterea gradului de participare activă și sistematică a populației școlare la activități sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea competențelor sociale. „Campionii României în școală, liceu și universitate” își propune să aducă în școli, licee și universități personalitățile sportive, modele din sportul românesc, sportivi de performanță, campioni în sporturile practicate, pentru a prezenta importanța sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă.

Acest proiect este implementat în Neamț cu ajutorul DJST Neamț.

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.