Dezbatere buget 2018: cereri puține din partea instituțiilor de învățământ din oraș

de | 30/01/2018 | Administrație, Local

Primăria Roman a început seria de dezbateri pe marginea proiectului de buget pentru 2018 cu reprezentanții unităților școlare de pe raza municiului. Primul care a luat cuvântul a fost primarul Lucian Micu, acesta declarând că prioritatea administrației locale este reamenajarea cu covor asfaltic a curților școlilor, a aleelor și a terenurilor de sport. Totodată le-a atras atenția reprezentanților școlilor că anul 2018 va fi “un an dificil de traversat din punct de vedere financiar”, lucru care i-a făcut pe aceștia să fie ponderați în doleanțe.

Mojoritatea cererilor au fost legate de tâmplărie sau grupurile sanitare, dar de departe cea mai reclamată problemă a fost cea a instalațiilor electrice ce necesită reparații imediate, acestea urmând a fi făcute cu personal din primărie. Cele mai multe dintre doleanțe nu și-au găsit rezolvarea imediată, reprezentanții școlilor primind în schimb promisiunea că vor fi rezolvate în perioada vacanței de vară.

Lucian Micu a făcut publică intenția Primăriei Roman de a accesa fonduri europene pentru Liceul Vasile Sav, fiind identificată o axă de finanțare care permite atât reabilitarea clădirilor cât și dotarea corespunzătoare.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.