Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA

de | 22/02/2018 | Județean, Justiție, Politică

Fostul deputat, președinte al Consiliului Județean Neamț și președinte al organizației județene PSD Neamț, Ionel Arsene, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, joi, 22 februarie, fiind acuzat de două fapte de trafic de influență. Acesta se află în arest preventiv.

Procurorii DNA au ales să-i intenteze lui Ionel Arsene un singur proces pentru două acuzații pentru fapte pretins a fi înfăptuite în 2013 și 2015. Aceștia îl acuză că în 2013 a încasat 100.000 euro de la Gherorghe Ștefan pentru a influența persoane din cadrul Agenției Naționale Anticorupție (ANI) să-l declare incompatibil pe Culiță Tărâță, în acel moment președinte al Consiliului Județean Neamț. A doua acuzație se referă la faptul că în data de 31 iulie 2015, Ionel Arsene ar fi pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale un procent de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (ANAR) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale. În schimbul comisionului, în perioada iulie – septembrie 2015, Ionel Arsene și-ar fi exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat, pentru a-l determina sa facă demersuri în vederea alocării de catre ANAR a sumei anterior menționate, demersuri rămase însă fără rezultat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț cu propunere de a se menține arestul preventiv și păstrarea măsurii de sechestru asupra mai multor imobile. Până la finalizarea procesului acesta beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.