Senatorii nemțeni au votat pentru defrișarea pădurilor din parcurile naționale și a pădurilor virgine

de | 25/02/2018 | Național, Politică

Pe 21 februarie 2018, Senatul României a votat Legea nr. 52/2018, care modifică şi completează Legia nr. 51/2006, și care, sub pretextul extinderii, îmbunătățirii și renovării serviciilor de utilitate publică, permite scoaterea definitivă a oricărei păduri din Fondul Forestier Național, chiar și a acelora din parcurile naționale și naturale ale României. Practic dă liber la defrișări în parcurile naționale și pădurile virgine ale României, ultimele din acest fel în Europa.

Din cei 95 de senatori prezenți, 81 au votat pentru, 12 împotrivă și doi s-au abținut. Senatorii nemțeni Eugen Țapu Nazare (PNL), Emilia Arcan (PSD) și Dan Manoliu (PSD) au votat pentru. De altfel, la nivelul Senatului României, s-a înregistrat o alianță politică ad-hoc care a dus la o majoritate covârșitoare, excepție făcând senatorii USR. De la celelalte partide aproape toți senatorii și-au dat acordul introducerii drujbelor în parcurile naționale, mai puțin peneliștii Alina Ghorghiu și Geroge Filipescu (au votat împotrivă) și pesediștii Ion Popa și Gabriela Crețu (s-au abținut).

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să fie aprobată și de Camera Deputaților, după care trebuie promulgată de Președintele României.

Un caz similar a avut loc recent în Polonia, unde autoritățile au permis defrișarea în Parcul Național Bialowieża. Cazul se judecă la Curtea de Justiție a Uniunii Europe, Polonia fiind somată să oprească defrișările, în caz contrar urmând să fie amendată cu 100.000 de euro/zi până la stoparea defrișărilor.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

2 Comentarii

  1. Viorica Dumitrache

    Flaminzii dupa bani …dar nu gindesc..cu creeru ci cu piciosrele …vom ramine fara aier …de ce austrieci nu si defriseaza padurile lor ..au gasit prosti si infometatii de averi parlamentarii romani. Ninorociti .mafip

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.