Lansare de carte inedită, cu degustare de bucate

de | 27/02/2018 | Cultură, Local

Prima zi a lunii martie aduce, la Muzeul de Istorie Roman, un simpozion, o expoziție temporară și o lansare de carte care va încânta inclusiv papilele gustative.

Cele trei evenimente sunt reunite sub denumirea Lutul și „cântecul” său. Manifesătorile se vor desfășura joi, 1 martie, începând cu ora 13.00, la sediul Muzeului de Istorie Roman, str. Cuza-Vodă, nr. 19 (Casa dr. Fălcoianu).

Expoziția temporară va aduce în atenția publicului obiectele din lut pe care le-au folosit românii de-a lungul secolelor. Muzeograful Relu Butnariu, din cadrul Muzeului de Istorie Roman, va vorbi despre „Olărit – străvechi meșteșug românesc”, iar muzeograful Daniel Sava, de la Muzeul Municipal Pașcani, va prezenta „Apariția și dezvoltarea ceramicii de Lespezi”.

După cele două comunicări va avea loc lansarea cărții „Rețete de bucate adunate de la sate (culese din satele din județul Bacău)”, volum semnat de etnograful Feodosia Rotaru. Organizatorii au anunțat că la finalul activității, pentru a fi în ton cu lansarea de carte, participanții vor fi invitați la degustarea de bucate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.