Un nou cod portocaliu de ger

de | 01/03/2018 | Local, Util

  • Avertizare cod portocaliu;
  • Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua;
  • Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea și local Oltenia;
  • Zona: Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Călărași, Dolj, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Vâlcea
  • Interval: 01 Mar 14:30 – 02 Mar 11:00

În Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

Notă: În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova și izolat în restul teritoriului.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.