Un romașcan cinstit: a predat polițiștilor o brățară de aur găsită

291

Mare le-a fost mirarea polițiștilor romașcani când au văzut cum o persoană intră în sediul Poliției Municipiului, nu pentru a reclama ceva, ci entru a preda o brățară de aur găsită pe jos.

Evenimentul, despre care oamenii legii spun că este „o situație mai rar întâlnită”, a avut loc pe 14 februarie. Polițiștii nu au făcut public imediat cazul, încercând să identifice proprietarul brățării cu surse proprii.

Proprietarul bunului este așteptat de către polițiști pentru a-și recupera brățara, numai după ce face dovada că îi aparține, prin prezentarea semnalmentelor.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

Conform legii, gestul de a nu preda în termen de zece zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său,  constituie infracțiunea de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, prevăzută de art. 243 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoarea de la o lună la trei luni sau cu amendă. Cu toate acestea, puține sunt situațiile în care bunurile pierdute sunt predate autorităților.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.