Simularea Evaluării Naționale, boicotată de profesori

de | 05/03/2018 | Educație, Județean

Sindicaliștii din învățământ reclamă lipsa de dialog cu guvernanții și sunt deciși să protesteze până ce vor fi auziți. Luni, 5 martie, prima probă din cadrul simulării pentru Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a s-a desfășurat cu probleme în unele școli.

Unele cadre didactice au ales să boicoteze această simulare și nu au vrut să fac parte din comisiile de supraveghere a elevilor. Directorii de școli au găsit soluții după caz: fie au mutat elevii într-o altă structură (cum a fost cazul elevilor de la fosta Școală nr. 9, care au mers la LPS Roman pentru a susține simularea), fie au adus profesori plătiți cu ora (cazul Școlii din cartierul Bălcescu), fie au fost școli în care doar o parte dintre profesori a boicotat această simulare, iar comisiile au fost compuse din celelalte cadre didactice.

Au fost și situații hilare, în care liderul de sindicat al școlii a participat la simulare, deși rolul sindicaliștilor era tocmai acela de a boicota simularea, ca un semnal dat guvernanților.

Liderii de sindicat se declară dezamăgiți de unii colegi.

Ne așteptam să fie mai mulți colegi implicați în această acțiune. Suntem nemulțumiți că acei 25% au fost, în realitate, 3-4%; între timp, prețurile au crescut foarte mult. O altă prevedere promisă era plata dobânzilor pentru hotărârile judecătorești, lucru care nu s-a întâmplat. Ei spun că au negociat cu noi grilele de salarizare, dar nu e adevărat, noi am agreat ceva, a fost trecut altceva în grilă. Noi nu am primit grila, să vedem unde suntem. Se anunță creșterea de 20%, sperăm să nu se simtă -2%.

Gabriel Ploscă, lider FSLI Neamț

Sindicaliștii vor ca, pe 15 martie, să picheteze sediul Guvernului și al PSD.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.