Romașcanii sunt invitați miercuri la „o seară de ceai anticorupție”

de | 11/03/2018 | Local, Mișcare Civică

Mișcarea civică Inițiativa România, Asociaţia „Muşatinii” Roman, cu sprijinul Embassy of Canada to Romania, Bulgaria, and Moldova și al Friedrich Naumann Foundation Southeast Europe, în parteneriat cu Institut Français și Colegiul National „Roman Voda” îi invită pe romașcani la o seară de ceai și scurtmetraje anticorupție.

Seara de ceai cu reprezentanții Inițiativa România va fi miercuri, 14 martie, începând cu ora 17.00,  în aula Garabet Ibrăileanu a CNRV.  Inițiativa România vine la Roman într-un periplu anticorupție, orașul nostru fiind o excepție plăcută într-o listă în care au fost incluse doar orașe mari, universitare.

Acest lucru se datorează membrilor Asociației „Mușatinii”, care au trimis un videoclip pe tema anticorupției, în cadrul unui concurs organizat de Inițiativa România, cu sprijinul instituțiilor enumerate mai sus. Videoclipul, realizat de Marius Papară și intitulat „Tăcerea aprobă, iar corupția ucide”, a primit premiul publicului (cel mai votat film pe site-ul www.onceinromania.ro), oferit de Borsec, în valoare de 1.000 de euro.

Vom vedea împreună filmele premiate la concursul Once Upon a Time in Romania și vom discuta aplicat despre soluțiile pe care fiecare dintre noi le are la îndemână pentru a avea o comunitate onestă și reprezentanți publici integri. Vrem să ne cunoaștem, vrem să discutăm cu oameni cu potențial de implicare civică, vrem să vă povestim despre Inițiativa România, vrem să auzim despre voi și comunitatea voastră, vrem să vă invităm să participați la ediția a II-a a concursului, vrem să deveniți prieteni sau parteneri ai proiectului și să colaborăm în 2018 pentru a duce mesajul de schimbare mai departe. Oricare dintre aceste motive v-ar aduce la eveniment, noi vom fi bucuroși și onorați să ne întâlnim.” – comunicat Inițitava România

 

Accesul la eveniment se realizează în baza înscrierii; înscrierea se realizează prin completarea unui formular online, aici: https://bit.ly/onceinroman.

Videoclipul realizat de Marius Papară îl puteți urmări mai jos.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.