BlecherFest îi caută pe cei mai inspirați poeți, prozatori și fotografi

de | 22/03/2018 | Cultură, Local

A doua ediție a BlecherFest bate la ușă, iar prima manifestare, asemenea ediției anterioare, este concursul internațional de creație „Max Blecher”, dedicat debutanților din țară și din străinătate. Categoriile disponibile participanților, în 2018, sunt creație literară și artă fotografică, iar tematica impusă este unică:  „Timpul care nu s-a scurs încă”.

Concursul de creație literară „Max Blecher” are două secțiuni: proză și poezie, jurizarea fiecărei secțiuni fiind făcută de câte un juriu alcătuit din trei membri. La proză, Alain Gavriluțiu, Cosmin Perța și Sorin Mihai Grad vor analiza creativitatea lucrărilor participante, în timp ce, la poezie, acest aspect va reveni lui Teodor Dună, lui Dan Coman și Elenei Vlădăreanu.

Concursul de artă fotografică „Max Blecher” este deschis tuturor pasionaților de fotografie, din țară și străinătate și va fi jurizat de Ionuț Pițurescu, Tudor Botezatu și Daniel Ionescu.

Înscrierea concurenților se face în perioada 21 martie – 30 aprilie, prin intermediul formularului online, de pe pagina oficială a festivalului, secțiunea Concursuri: https://www.blecherfest.ro/#/contest. Jurizarea lucrărilor, pentru fiecare secţiune în parte, va avea loc în intervalul 1- 13 mai. De pe 14 mai, până pe 21 mai, vor fi anunțați și contactați toți câștigătorii, iar pe 27 mai va avea loc festivitatea de premiere, în cadrul evenimentelor festivalului Blecher Fest 2018.

Fiecare dintre cele tre secțiuni ale concursului de creație „Max Blecher” din acest an va avea câte trei premii, egale valoric, ce vor fi oferite celor mai creative lucrări.  Alte premii speciale pot fi oferite de partenerii oganizatorului și vor consta în cărți și diverse bunuri. De asemenea, organizatorii festivalului vor acoperi cheltuielile de transport (pe teritoriul României), cazare și masă, pentru toți câștigătorii celor trei secțiuni ale concursului de creație „Max Blecher”.

Ediția 2018 a festivalului internațional Blecher Fest se va desfășura pe perioada a 3 zile, 25 – 27 mai, la Roman și va reuni personalități ale lumii literare și artistice din România, Italia, Brazilia, Polonia, Belgia și Germania. Evenimentul ca consta în numeroase manifestări cultural-artistice: conferință literară, prezentare de carte, concursuri de creație, concert simfonic, proiecții de film, concerte de muzică veche românească (Trei Parale și Ferenc Ségercz), spectacol de stradă, spectacol performance (Urletul – Ionuț Caras) și alte activități creative. Ca și în 2017, accesul la toate acțiunile festivalului este gratuit.

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.