Consilierul Holban s-a răzgândit în privința organigramei Primăriei

de | 29/03/2018 | Administrație, Local

Consilierul local Constantin Holban pare să-și fi schimbat părerea față de organigrama Primăriei municipiului Roman, în decurs de doar o săptămână.

În cadrul conferinței de presă suținută de PSD Roman săptămâna trecută, Constantin Holban a spus că organigrama Primăriei este prea stufoasă.

Hai să analizăm organirama. Pe timpul lui Vlad erau 114 oameni, pe timpul lui Cărpușor, două sute și ceva; acum, după unele date, sunt 1.084.

declarație Constantin Holban, 23 martie 2018

Consilierul local s-a referit atunci și la o nouă direcție a Primăriei – Clubul Sportiv Municipal Roman, afirmând că s-a pornit de la opt angajați și s-a ajuns la 64 din cauză că această direcție se ocupă și de alte activități în afara sportului de performanță.

În ședința ordinară de joi, 29 martie, Constantin Holban făcea referire la aceeași organigramă, dar pe un alt ton.

Vreau să felicit angajații din Primăriei care au luat examenul de promovare. E normal să evolueze, să treacă la o nouă treaptă de salarizare. Aș avea o întrebare către domnul primar: pentru că fiecare compartiment este extraordinar de bine arenjat, odată cu promovarea se schimbă și încradrea pe funcții. Am putea ajunge să avem doar inspectori principali la un compartiment. Nu știm ce poate să apară (n.red. – noi reguli de angajare în sistemul bugetar) și să nu mai putem aduce tineri, să-i și creștem ca funcționari publici. Mă gândesc că aveți o strategie, să nu ajungem să fie angajați toți pe funcția maximă.

Constantin Holban, 29 martie 2018

Primarul Lucian Micu a spus că tinerii vor ajunge în Primărie prin vacantarea locurilor funcționarilor care ies la pensie. Edilul a precizat, săptămâna aceasta, că la nivelul Primăriei Roman lucrează aproximativ 550 de persoane.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.