Vineri este ziua Romanului. Romașcanii pot sărbători la Muzeul de Istorie

de | 29/03/2018 | Actualitate, Cultură, Local

Vineri, 30 martie, se împlinesc 626 de ani de la prima atestare a municipiului Roman. În zi de sărbătoare, Muzeul de Istorie Roman organizează un simpozion și îi invită pe toți romașcanii la Casa Nevruzzi, începând cu ora 14.00.

Invitația realizată de reprezentanții Muzeului de Istorie duce cu gândul la un mesaj de pe timpuri, când scrisorile ajungeau la destinație datorită solilor.

Domniilor Dumneavoastră vroim a vă da de știre că noi, păstrătorii tradițiilor și urmelor locuirii străbunilor noștri pe aceste meleaguri, hotărâtu’ne’am după porunca străveche a vă da întâlnire vouă, urmașii urmașilor mușatini de odinioară, în cea de-a treizecea zi a lunii martie, anul 2018, orele 14 din zi, pentru a sta la sfat după obiceiurile neamului. Și pentru a fi mai multă putere și întărire a celor mai sus spuse, porunci’tu’nea marele singur stăpânitor din mila lui Dumnezeu domn, Io Roman Voievod, stăpânitor al țării Moldovei, de la munte până la mare, să vestim și să atârnăm pecete pe această carte!

afis simpozion Din istoria orasului Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.