O bătrână din Roman a ajuns la Spitalul Floreasca după o explozie în casă

Bătrâna a fost scoasă de sub casa dărâmată

894

O femeie de 80 de ani a suferit răni grave în noaptea de joi spre vineri și a ajuns la spital sub supravegherea medicilor, după ce locuința acesteia a fost distrusă de o explozie. Nenorocirea s-a întâmplat înainte de ora 02.00, vecinii fiind treziți de sunetul asurzitor.

Alertați de apelul la numărul de urgență 112, care a fost dat la ora 01.52, pompierii romașcani s-au deplasat spre strada Maramureșului, iar aolo i-a întâmpinat un tablou dramatic: casa bătrânei, construită din chirpici și cărămidă, era distrusă –cu acoperișul la pământ și un perete deplasat mai bine de un metru -, iar prorietara era prinsă sub dărâmături.

Colegii mei au fost anunțați de o explozie care nu a fost urmată de un incendiu, pe strada Maramureșului din Roman. Au intervenit cu o autospecială de descarcerare grea și o autospecială pentru intervenții complexe. Membrii echipajului au scos-o pe bătrână conștientă.

Adrian Rotaru, purtător de cuvânt ISU Neamț

Salvatorii au predat-o cadrelor medicale de la Seviciul de Ambulanță pentru a fi transportată la spital dar, din cauza arsurilor de gradul II, III și IV de pe mai multe zone ale corpului, aceasta a fost transferată la Spitalul Floreasca din București, la momentul scrierii articolului aflând-se în comă.

Se pare că un aragaz nou cumpărat a fost de vină pentru tot: fie proprietara nu a știut să îl folosească, fie aparatul de gătit a fost montat greșit. Primul indiciu în determinarea cauzei ar putea fi faptul că pompierul a găsit trei dintre butoanele aragazului în poziția deschis. Între timp, reprezentanții E.ON Gaz au oprit furnizarea gazelor naturale în zonă pentru a preveni alte situații nedorite. În cauză se vor face cercetări pentru a se stabili exact cauza exploziei.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.