O bătrână din Roman a ajuns la Spitalul Floreasca după o explozie în casă

Bătrâna a fost scoasă de sub casa dărâmată

948

O femeie de 80 de ani a suferit răni grave în noaptea de joi spre vineri și a ajuns la spital sub supravegherea medicilor, după ce locuința acesteia a fost distrusă de o explozie. Nenorocirea s-a întâmplat înainte de ora 02.00, vecinii fiind treziți de sunetul asurzitor.

Alertați de apelul la numărul de urgență 112, care a fost dat la ora 01.52, pompierii romașcani s-au deplasat spre strada Maramureșului, iar aolo i-a întâmpinat un tablou dramatic: casa bătrânei, construită din chirpici și cărămidă, era distrusă –cu acoperișul la pământ și un perete deplasat mai bine de un metru -, iar prorietara era prinsă sub dărâmături.

Colegii mei au fost anunțați de o explozie care nu a fost urmată de un incendiu, pe strada Maramureșului din Roman. Au intervenit cu o autospecială de descarcerare grea și o autospecială pentru intervenții complexe. Membrii echipajului au scos-o pe bătrână conștientă.

Adrian Rotaru, purtător de cuvânt ISU Neamț

Salvatorii au predat-o cadrelor medicale de la Seviciul de Ambulanță pentru a fi transportată la spital dar, din cauza arsurilor de gradul II, III și IV de pe mai multe zone ale corpului, aceasta a fost transferată la Spitalul Floreasca din București, la momentul scrierii articolului aflând-se în comă.

Se pare că un aragaz nou cumpărat a fost de vină pentru tot: fie proprietara nu a știut să îl folosească, fie aparatul de gătit a fost montat greșit. Primul indiciu în determinarea cauzei ar putea fi faptul că pompierul a găsit trei dintre butoanele aragazului în poziția deschis. Între timp, reprezentanții E.ON Gaz au oprit furnizarea gazelor naturale în zonă pentru a preveni alte situații nedorite. În cauză se vor face cercetări pentru a se stabili exact cauza exploziei.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult