Workshop pentru directorii cluburilor copiilor din județ

de | 19/04/2018 | Educație, Județean

Ilie Boloca, directorul Clubului Copiilor Roman, a participat miercuri, 18 aprilie, la Suceava, cea de-a doua întâlnire a directorilor de Palat/cluburi ale copiilor din județele Neamț și Suceava, în cadrul activității „Competențe cheie în mediul nonformal”.

Din județul Neamț au mai participat prof. Viorel Ciurlea, directorul Palatului Copiilor Piatra-Neamt, prof. Dana Sauciuc, director al Clubului Copiilor Tîrgu-Neamț, prof. Maria Petruț, director al Clubului Copiilor Săbăoani, și coordonatorii de comisii metodice din unitățile care oferă activitate extrașcolară.

În cadul întâlnirii au fost prezentate ofertele educaționale ale unităților de învățământ cu activitate extrașcolară din județul Suceava, iar cadrele didactice prezente au participat la 6 workshop-uri care au pus în evidență competențele cheie valorizate în urma activităților nonformale. Inspectorii școlari, prof. Ioan-Romeo Roman și prof. Tatiana Vântur, au prezentat argumente pentru nevoia de certificare a competențelor obținute de elevii care participă la cercurile din cadrul Palatelor/cluburilor copiilor. În acest context, s-au făcut referiri la inițiativele de validare ale experiențelor obținute în activitatea nonformală existente la nivel european și la modalitățile de evaluare ale acestora.” – comunicat de presă ISJ Neamț

Întâlnirile cadrelor didactice și managerilor școlari din unitățile care oferă activitate extrașcolară din cele două județe vor continua și în perioada următoare, scopul vizat fiind inițierea pașilor pentru elaborarea unei metodologii de certificare a competențelor obținute de elevi în activitatea nonformală.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.