Relativitatea timpului și ambulanța TIM

de | 19/04/2018 | Local, Sănătate

Timpul este relativ. O știm toți, dar cel mai bine o simțim pe pielea noastră atunci când suntem copii și vrem să vină Moș Crăciun; sau rudele de departe; sau ziua de naștere. Ca adulți, relativitatea timpului este o constantă de care ne lovim mai mereu atunci când avem de-a face cu politicieni. Din orice partid și din orice mandat, politicienii au promis mereu, pentru că promisiunile au adus voturi, iar mai apoi au făcut agenda zilei.

Pentru alte categorii de cetățeni, timpul nu este relativ. Este doar foarte puțin (atât de puțin, că orice minut contează) și foarte important. Pentru o parte a acestor oameni, tehnica vine în ajutor. Pentru ei, o ambulnața de terapie intensivă mobilă (TIM) înseamnă minute și manevre salvatoare.

Pentru politicieni însă, minutele nu se măsoară la fel. În urmă cu șase luni, președintele Consiliului Județean Neamț spunea că „în cel mai scurt timp” va rezolva chestiuna ambulanței TIM de la Roman. Asta, după ce alte multe luni, alți tehnocrați și politicieni de la București, au făcut afirmații care de care mai liniștitoare, dar total neadevărate. Joi, 19 aprilie, am primit o nouă promisiune:

Mi-am luat ca și timp, cred că în maxim o lună reușim să rezolvăm problema cu mașina TIM.

Ionel Arsene, președinte CJ Neamț

De ce nu s-a putut respecta „cel mai scurt timp”?

A fost o chestiune predată spre a fi rezolvată fostului manager al Spitalului Județean de Urgență Neamț. Nu s-a rezolvat atunci, acum a fost reluată. Am vorbit și cu doamna manager și cu consilierul meu personal pe probleme de sănătate, Dan Constantin, să se preocupe de chestiunea aceasta.

Ionel Arsene, președinte CJ Neamț

Mergând pe experiența cu ambulanța TIM, dacă „cel mai scurt timp” înseamnă jumătate de an (Ionel Arsene), iar „imediat” înseamnă mai bine de un an (Raed Arafat), o lună oare cât înseamnă, cu adevărat?

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.