Nicio soluție pentru trecerea la nivel cu calea ferată spre Iași

de | 23/04/2018 | Administrație, Local

Șoferii romașcani și cei care tranzitează E85 nu vor avea parte de condiții civilizate de circulație la nivelul trecerii peste calea ferată la ieșirea din Roman către Iași și Suceava.

Administrația publică locală spune că nu are autoritate și competență de a se implica și că totul este blocat de o singură instituție: Căile Ferate Române (CFR).

Reprezentanții firmelor Oscar Down Stream și Marsat, ai Poliției Naționale și ai Primăriei Roman au participat la o discuție. Dar cei de la CFR, al treilea proprietar de cale ferată, nu au venit. Oscar Down Stream a achiziționat deja din Germania acele dale de cauciuc, cei de la Marsat sunt dispuși să investească, Holcim este dispus să investească, problema cea mai mare este în curtea CFR, acolo de unde ni se transmite că ei nu sunt răspunzători, fiindcă acea cale ferată este folosită de Regiotrans.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Edilul a precizat că Primăria Roman va trimite o somație către CFR pentru ca zona ce ține de compania de stat să fie igienizată și curățată, având în vedere că în jurul căilor ferate este multă mizerie și totul denotă un aspect neîngrijit.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.